Website snelheid | Het optimaliseren van je site

Als je bezig bent met zoekmachine optimalisatie voor je website dan ben je altijd op zoek naar methodes om nog beter in Google te komen. Veelal zul je teksten (laten) schrijven om goede Google posities te krijgen op bepaalde zoekwoorden.Ook linkbuilding kan erg veel veranderen aan je posities in Google. Maar zoals jij niet stil staat staat Google ook niet stil in zijn ontwikkelingen.

Website snelheid wordt Google factor

Daarom heeft Google een tijdje terug besloten om de laadtijd van de website mee te nemen in de beoordeling. Dit houdt in dat als 2 websites over hetzelfde onderwerp gaan en website A in 0.7 seconden laadt en website B in 1.6 seconden, website A hoger in de zoekresultaten zullen eindigen (afgezien van alle andere factoren).

Laadtijd van je website verbeteren

Om de laadtijd van je website te testen heb ik GTmetrix.com gevonden. Deze website scanned je gehele website en zal hier een waardering aan geven. Je ziet dan een overzicht met allerlei percentages, overal waar je 100% ziet staan hoef je niets aan te veranderen. De onderdelen die dit dus niet zijn zou je kunnen gaan aanpassen.

Zo is het verstandig om je HTML en CSS te minimaliseren. Dit houdt in dat je deze zo klein moet gaan schrijven, zo zou je dus shorthand CSS kunnen gebruiken. (Shorthand CSS leg ik in de volgende blogpost uit). Ook het samenvoegen van CSS zal de snelheid van je website goed doen, dit om de simpele reden dat de browser dan minder vaak heen en weer hoeft te lopen om de verschillende bestanden op te halen. Dit geldt uiteraard ook voor Javascript bestanden.

Houdt er rekening mee dat de laadtijd die deze website weergeeft in Nederland niet helemaal zal kloppen aangezien deze server in Canada staat, gemiddeld kun je er 1 seconde van af halen.

Afbeeldingen en laadtijd

Een website met veel plaatjes zal er langer over doen om te laden dan een website met alleen tekst, maar een website zonder plaatjes is ook niks. Om je plaatjes zo klein mogelijk te maken (aantal KB’s) zul je je plaatjes moeten opslaan voor het web. Je kunt dit handmatig doen, maar je kunt ook al je plaatjes die je wenst te gebruiken SmushIT halen.

SmushIT is een website welke de plaatjes automatisch optimaliseert voor het web en ook eventuele meta data weghaalt uit je plaatje. Overigens moet je ook nooit, maar dan ook nooit plaatjes in HTML resizen, dit verhoogt de laadtijd doordat de browser moet berekenen hoe groot het plaatje moet zijn.

Voor WordPress gebruikers:

Conclusie

Dus als je bezig bent met zoekmachine optimalisatie bezoek dan eens GTmetrix.com en zie hoe dit je posities zal verbeteren.

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws