Website in CSS3

Onlangs heb ik verschillende berichten geplaatst over CSS3 en de daarbij behorende omwegen voor IE die het niet ondersteund. Om het allemaal eens goed te testen heb ik mijn eigen website omgezet naar HTML en CSS3.

Het was al met al erg veel werk, meer dan ik had verwacht. Dit is de reden dat ik de laatste tijd mijn blog niet heb kunnen onderhouden. Maar dat is voorbij en ik ben terug met het resultaat. Geheel in CSS3 en geoptimaliseerd.

Er zijn nog wel wat kleine dingen die moeten gebeuren, zoals de mogelijkheid tot reacties op de site.

Css3PIE en WordPress

Sjongejonge, wat was dat een ellende in het begin zeg, ik kreeg het maar niet voor elkaar. Dit was noodzakelijk zodat de CSS3 onderdelen ook in Internet Explorer te zien waren.

Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik de CSS niet goed had staan, dit komt omdat je relatieve paden moet aangeven voordat CSS3Pie werkt, relatief aan de HTML. Aangezien WordPress met thema’s werkt is dit nog al lastig. Daarom heb ik bedacht dat ik gewoon de absolute paden naar de bestanden in mijn CSS zet, dan ben je klaar.

Zo gezegd zo gedaan, en het werkte warempel. Mocht je zelf ook aan het stoeien zijn met CSS3Pie en WordPress en wil het niet lukken dan ben je vrij om contact met mij op te nemen, ik help je graag.

Optimalisatie

Ik ben de website momenteel ook nog helemaal aan het optimaliseren, zodat de browser zo min mogelijk bestanden hoeft te downloaden en ook zo weinig mogelijk. Dit heeft als resultaat dat de website sneller zal laden, wat weer zijn effect heeft op de zoekmachines.

Momenteel zit de “Page Speed Grade” van de homepagina op 99%, ik moet de instellingen van WordPress nog iets aanpassen zodat de plaatjes hier niet met HTML gescaled worden, maar dan zal deze nagenoeg op 100% zitten.

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws