Veel middelbare scholen zonder gratis wifi-netwerk

Bij ongeveer twee derde van alle middelbare scholen is er geen draadloos internet beschikbaar. De leerlingen hebben daar dus niet de toegang tot een wifi-netwerk. Bij een klein aantal scholen is wel de mogelijkheid om met een draadloos netwerk verbonden te worden. Mobiele provider Bliep heeft dit naar aanleiding van eigen  onderzoek bekend gemaakt.

Bliep heeft afgelopen maand de campagne ‘Viva La Wifi’ gehouden. Deze campagne bood Nederlandse middelbare scholen de kans om kenbaar te maken hoe het staat met wifi-mogelijkheden en onbeperkte toegang tot internet op hun locaties. Meer dan 5000 scholieren van 800 verschillende onderwijsinstellingen maakten duidelijk hoe het op dit moment met deze diensten gesteld is op hun scholen.

Bij twee derde van de onderzochte scholen is geen wifi voor leerlingen. Wat opvalt is dat ook leraren niet de mogelijkheid hebben om verbinding met het internet te maken in bijvoorbeeld de lerarenkamer. Provider Bliep is teleurgesteld over de lage cijfers. Doormiddel van de campagne wil Bliep bijdragen aan meer wifi hot spots binnen middelbare scholen.

Leerlingen moeten op alle manieren worden voorbereid op hun verdere leven. Dit gaat tegenwoordig nu eenmaal gepaard met het gebruik van internet. Juist door uitbreiding van de mobiele netwerken hoopt Bliep mee te helpen aan de ontwikkeling van jongeren.

De 16-jarige Pim ten Thije, onderdeel van het Management Team van Bliep, laat weten het onzinnig te vinden dat leerlingen geen toegang hebben tot een dergelijk belangrijk middel om te leren en hun kennis te verbreden. Bliep wil dat scholen internetvaardigheden op een actieve manier stimuleren en de blokkades moeten opheffen. Nieuwe media zijn niet eng, maar nuttig en moeten als zodanig behandeld worden.

Bron: Telegraaf.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws