Twitter blokkeert lokaal Duits account

Twitter heeft in Duitsland een van hun accounts geblokkeerd. Het is voor het eerst sinds de oprichting van de microblog website dat er een account is geblokkeerd. Het betreft de account van een groep neonazi’s genaamd @hannoverticker. In Duitsland is dit account niet meer zichtbaar, maar in de rest van de wereld nog wel.

General Counsel Alex Macgillivray heeft dit in een eigen tweet laten weten. De organisatie Besseres Hannover heeft het account ooit aangemaakt. De Duitse overheid heeft vastgesteld dat dit een neonazi-groepering is met banden naar het criminele milieu. Om die reden is de club in Duitsland verboden en de lokale overheid van Nedersaksen heeft Twitter per brief gevraagd om de toegang tot het account in Duitsland voor het grote publiek te ontzeggen.

Deze week heeft Twitter gehoor gegeven aan de oproep van de politie en is het account niet meer te zien voor gebruikers in Duitsland. Mensen die wonen in andere landen kunnen alle berichten nog gewoon bekijken.

Twitter heeft al eerder laten weten op lokaal niveau berichten te gaan blokkeren. Tegenstanders van dit beleid zijn bang dat deze maatregelen alleen gebruikt worden om de diensten van Twitter uit te rollen in landen waar de site nu nog verboden is. Twitter zelf zegt echter dat lokale blokkades voor minder censuur zorgen aangezien een account nog wel zichtbaar is voor de rest van de wereld en niet volledig wordt verwijderd. De dienst laat weten nooit content achter te willen houden. Ze hameren op nauwkeurigheid en transparantie in de organisatie.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws