Senioren steeds actiever online

Ouderen zitten tegenwoorden steeds meer op Facebook en halen informatie liever van internet dan dat ze een krant openslaan. Dit heeft ANBO, de grootste bond voor ouderen, onderzocht.

Meer dan 1300 senioren zijn in het kader van het onderzoek ondervraagd. ANBO vroeg aan de respondenten hoe het komende jaar er voor hen uit zou gaan zien. Hiermee werd een beeld verkregen over de interesses en belangen van de achterban. Er zijn wel vaker inhoudelijke onderzoeken uitgevoerd door ANBO, maar dit is de eerste keer dan er een informele enquete werd gehouden. ANBO is van plan dit elk jaar te herhalen.

Bijna twintig procent van de respondenten gebruikt Facebook in plaats van het sturen van een kaart per post. Hetzelfde percentage gebruikt lievere een smartphone in plaats van een vaste telefoon. Vragen omtrent gezondheid worden echter niet gesteld via de smartphone. De medicijn-app en de Twitterdokter worden vrijwel niet gebruikt.

ANBO laat wel weten dat uit het onderzoek is gebleken dat senioren mee gaan met de tijd. Zo gebruitk op dit moment al een kwart van de ondervraagden een E-reader. Dit is opvallend omdat E-books nog geen vijf procent uitmaken van de totale boeken die in de verkoop zijn.

Het onderzoek laat in ieder geval een stijging zien in het aantal ouderen dat mee gaat met technologische ontwikkelingen. Communicatie is voor deze groep belangrijk en ze grijpen steeds vaker naar media die deze communicatie mogelijk maken.

Bron: Telegraaf.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws