Scrollen met je ogen

“Eye Scroll” en “Eye Pause” zijn nieuwe namen die technologiegigant Samsung wil laten vastleggen bij een Europese organisatie waar merknamen kunnen worden geclaimd. De namen refereren naar nieuwe werkwijzen voor softwaretoepassingen voor smartphones en tablets.  Ze zijn vermoedelijk verbonden met de laatste mogelijkheden van de TouchWiz-interface, de laatste interface van Samsung.

De namen zijn vastgelegd door een persoon in het Verenigd Koninkrijk. Door middel van het vastleggen van de namen wordt het voor andere ontwikkelaars onmogelijk om deze namen te gebruiken voor eigen toepassingen. Het is niet duidelijk wat de techniek achter de namen precies inhoudt, aangezien die niet omschreven wordt in de aanvragen. De aanvragen zijn kenbaar gemaakt door een agentschap van de EU dat gericht is op het registreren van merknamen en modellen, genaamd OHIM.

De Eye Pause zal waarschijnlijk refereren aan de mogelijkheid om video’s te pauzeren door alleen de ogen te gebruiken, aldus SamsungGalaxyS4.nl. De Eye Scroll zou refereren aan de mogelijkheid om door webpagina’s te scrollen met de ogen.

Daarnaast is het mogelijk dat Samsung helemaal geen gebruik gaat maken van de nieuwe namen. In het verleden heeft de fabrikant al merknamen als Ativ, Fonblet en Home Sync geregistreerd. Deze namen zijn echter nooit in gebruik genomen. Verwacht wordt dat Samsung voor de zomer een nieuw model in de Galaxy S reeks presenteert. In dit nieuwe model zal de TouchWiz interface waarschijnlijk wel geïnstalleerd zijn. De Eye-functies laten echter nog even op zich wachten.

Bron: Tweakers.net

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws