Percentage Europese internetters neemt niet toe

Het aantal Europeanen dat ooit gebruik heeft gemaakt van internet lijkt niet echt meer toe te nemen. Zo’n driekwart van de mensen op dat werelddeel is wel eens online geweest. Dit is gebleken uit een publicatie van Statcounter.

In het jaar 2011 had al 76 procent van de bewoners van de EU ooit op enige manier gebruik gemaakt van internet. Een jaar later is dat percentage slechts licht gestegen naar 77 procent.

De stijging die zes jaar geleden is ingezet lijkt daarmee tot stilstand te komen. In 2006 was het percentage van internetgebruikers in de Europese Unie nog 58 procent.

Tegenwoordig heeft slechts 24 procent van alle huishoudens op het continent geen toegang tot een vorm van vast internet. Dit percentage stond twee jaar geleden nog op 30 procent, aldus Statcounter. De meeste mensen hebben snel internet, in ieder geval een breedbandverbinding. Slechts 28 procent heeft een andere vorm dan breedbandinternet.

In 2008 had 14 procent van de Nederlanders geen internettoegang. Tegenwoorden beschikken vrijwel alle huishoudens in ons eigen land over een internetverbinding. Slechts 8 procent heeft dit niet. Met dit percentage komt Nederland bovenaan de lijst van landen met de meeste internetgebruikers. Op de tweede plek staan, met 10 procent niet-gebruikers, Scandinavische landen als Denemarken en Zweden, maar ook Luxemburg. Bijna twee derde van alle mensen in Europa geeft aan elke dag te internetten. Meer dan 70 procent gebruikt internet in ieder geval wekelijks.

Op dit moment ligt het percentage van alle Europeanen dat gebruik maakt van mobiel internet op 30 procent. Onder jongeren is dat percentage met 58 punten ruim hoger. Verwacht wordt dat deze percentages blijven toenemen.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws