Na Apple krijgt ook Samsung een ‘smartwatch’

Het lijkt erop dat de ‘smartwatch’ van technologiefabrikant Apple binnenkort niet meer alleen staat. Concurrerend bedrijf Samsung is naar verluid bezig met het ontwikkelen van een gelijkend apparaat. Dat is naar voren gekomen uit gelekte beelden die gadgetweblog Slashgear in haar bezit wist te krijgen.

De beelden geven een eerste indruk van het apparaat. Op de foto’s is te zien hoe een klein apparaat met een schermresolutie van 500 x 500 pixels een startscherm laat zien. Uit deze screenshots is af te leiden dat het horloge verbinding kan maken met andere mobiele netwerken en dat er ten minste 235 MB opslagruimte in het apparaatje zit. Daarnaast valt te zien dat het horloge gebruikt kan worden om muziek mee af te spelen en om er films op te bekijken.

Op dit moment is nog onduidelijk of het slimme horloge een ‘standalone’ gadget, dus een compleet nieuwe uitvinding, of dat het slechts de gegevens van bestaande mobiele telefoons weergeeft op het scherm.

Begin februari werd al duidelijk dat fabrikant Apple met een soortgelijke techniek bezig was. De iWatch, zoals het apparaat moet heten, wordt ontwikkeld en verbeterd door ongeveer 100 personeelsleden van Apple, aldus persbureau Bloomberg.

De nieuwe horloges lijken een groot succes te worden. Het publiek is sinds de invoering van een soortgelijk concept, Pebble, enthousiast geworden. De Pebble heeft ondertussen al meer dan 10 miljoen dollar opgeleverd. De eerste versie is verzonden aan kopers.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws