Mogelijk 95 jaar celstraf voor Russische hacker

Een hacker uit Rusland kan, als hij schuldig wordt bevonden, 95 jaar celstraf krijgen. De man wordt ervan verdacht een virus te hebben gemaakt dat miljoenen Pc’s  in de Verenigde Staten en Europa heeft besmet. Het virus heeft voor veel schade gezorgd. Geschat wordt dat er voor 37 miljoen euro schade is gemaakt, aldus CNN.

De man wordt berecht in de Verenigde Staten. Nikita Kuzmin zou verantwoordelijk zijn voor het maken van het virus. De slechts 25 jaar oude Rus heeft een virus gemaakt dat tot in de computers van ruimtevaartorganisatie NASA zou zijn gekomen.

Een 27-jarige man uit Letland en een 28-jairge man uit Roemenië, worden er van beschuldigd een netwerk te hebben gecreëerd waardoor het virus zich kon verspreiden. Ook deze mannen zijn door de Amerikaanse recherche opgepakt. Verder zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan het stelen van bankgegevens. De beide mannen kunnen een celstraf krijgen van respectievelijk 67 en 60 jaar.

De mannen zijn allemaal in hun eigen land gearresteerd. De aanklager vanuit de Verenigde Staten heeft om uitlevering naar dat land gevraagd. Ze worden dan aangeklaagd wegens het besmetten van 40.000 Amerikaanse computers. De man uit Rusland is al eerder opgepakt in de Verenigde Staten en heeft toen bekend schuldig te zijn aan verschillende criminele acties online.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws