Mobiele netwerken steeds sneller

Provider Vodafone gaat ervoor zorgen dat mobiel internet via 3G veel sneller wordt dan het op dit moment is. Vodafone wil zorgen voor een anderhalf keer snellere verbinding. Daarnaast is het de bedoeling dat ‘grote delen van Nederland’ vanaf het najaar gebruik kunnen maken van 4G.

Vorig jaar liet Vodafone al weten dat het bedrijf bezig zou gaan met de dekking van het mobiele netwerk. Daarnaast wordt 4G in Nederland uitgerold. De 4G verbinding zorgt ervoor dat internetten via een mobiel apparaat tot wel 10 keer sneller gaat dan nu het geval is.

Op dit moment is het zo dat slechts een paar mobiele toestellen geschikt zijn om gebruik te maken van 4G. Om deze reden heeft Vodafone niet alleen geld gestopt in de ontwikkeling van 4G, maar ook in het verbeteren van de snelheid van het bestaande 3G netwerk. Deze verbeteringen zijn nu al merkbaar in verschillende steden, waaronder Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Ook op verschillende plekken buiten de randstad moet het verschil merkbaar zijn.

In het najaar van 2013 moet een groot stuk van Nederland kunnen beschikken over het nieuwe 4G netwerk. Klanten van concurrent KPN kunnen nu al gebruik maken van 4G in verschillende steden in de randstad. Dit is reden voor Vodafone om deze service ook aan te bieden.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws