Microsoft en Amerikaans leger werken samen

Softwaremaker Microsoft is een samenwerkingsverband aangegaan met het leger in Amerika. De samenwerking moet ervoor zorgen dat de technologie achter Microsoft’s Kinect ingezet kan worden tijdens het revalidatieproces van Amerikaanse soldaten.

Naar verluidt heeft de softwaregigant een aanbod gedaan aan het Amerikaanse leger, waarbij ze een pakket willen aanleveren dat speciale software bevat. Deze software is ontwikkelt door een extern technologisch bedrijf uit Washington.

De software waarop de Kinect gebaseerd is, wordt ingezet voor spelletjes voor de Xbox spelcomputer. Door de technologie kunnen gebruikers zaken in een spel besturen met hun lichaamsdelen. Dit zou in essentie ook ingezet kunnen worden voor therapie voor gewonde soldaten. Het idee is dat de soldaten zichzelf kunnen bekijken, waarbij er ter hoogte van hun gewrichten kleine puntjes te zien zijn op het scherm. Doormiddel van lijnen wordt een ideale lichaamshouding geprojecteerd. Het is dan aan de soldaten om te zorgen dan hun lichaam deze lijnen over elkaar weet te leggen. Daarna is het de bedoeling dat de soldaten de bewegingssequenties herhalen.

Het is op dit moment niet duidelijk of er voor elke soldaat een individueel programma wordt opgesteld of dat er gestandaardiseerde programma’s ontwikkelt worden. Als de Kinect uiteindelijk wordt ingezet binnen het leger dan zou dat voordelig zijn voor veel soldaten. Ze kunnen dan revalideren vanuit hun eigen huis en hoeven dan niet telkens heen en weer te reizen. Dit scheelt in tijd maar ook op financieel vlak. Een ander voordeel is dat reservisten nu toegang hebben tot trainingsfaciliteiten.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws