Met een nageldisplay door je vinger kijken naar je scherm

Een aantal wetenschappers uit Taiwan heeft een model ontworpen van een beeldscherm dat op de vingernagel van een persoon beelden moet tonen. Op deze manier zou onder andere zichtbaar kunnen worden wat er onder de vinger van een gebruiker staat, terwijl deze een touchscreen bedient.

Onderzoekers van de National Taiwan University en de Academia Sinica zijn bezig om in de nabije toekomst een nagenoeg onzichtbaar beeldscherm te creëren. Het scherm moet bestaan uit doorzichtige materialen zoals nanotubes van koolstof. Deze beeldschermen moeten ook als losse beeldschermen kunnen fungeren.

Op dit moment hebben de Taiwanezen alleen een model van hun zogeheten NailDisplay gemaakt, dat door middel van een oled-scherm functioneert. Het schermpje is nu alleen nog maar in te zetten als ‘see-through’ op een touchscreen.

De uitvinding moet ervoor zorgen dat mensen die een smartphone of tablet gebruiken ook onder hun eigen vinger kunnen kijken. Door de inzet van het nieuwe scherm kan de touchscreen-techniek aanzienlijk kunnen verbeteren. Dit zou ook veel opleveren voor makers van videogames. Het scherm werkt niet door middel van een kleine camera die het schermpje aanstuurt. In plaats daarvan is er een koppeling tussen het schermpje op de nagel en het apparaat met touchscreenfunctie. Het is te vergelijken met het maken van een bluetooth-verbinding.

Bron: Tweakers.net

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws