Meldpunt voor slecht beveiligde informatieuitwisseling

Het is niet goed gesteld met de beveiliging van websites. Om ondernemers te stimuleren om meer beveiligingsmaatregelen te treffen voor hun website, is de computervereniging Hobby Computer Club (HCC) begonnen met een meldpunt. De klachten in dit meldpunt worden omgezet tot een zwartboek.

De verzamelplaats voor klachten spitst zich met name toe op organisaties die tijdens het zaken doen veel (persoonlijke) informatie van hun klanten vragen. Meestal wordt deze informatie door middel van slecht beveiligde verbindingen verzonden.

Volgens HCC wordt er over het algemeen te veel informatie gevraagd aan klanten. Dit draagt bij aan de mogelijkheid dat deze gegevens worden gehackt. Daarnaast is er een restrictie vanuit de Wet bescherming persoonsgegevens, die er toe bijdraagt dat persoonlijke informatie niet verwerkt dient te worden als daar geen noodzaak voor is.

De vereniging van computergebruikers waarschuwt voor de eventuele gevolgen van misbruik van deze gegevens. Bedrijven zijn vaker doelwit van hackers en persoonlijke informatie kan zo snel op straat komen te liggen. HCC roept daarom op tot voorzichtigheid en vraagt mensen misstanden te melden.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws