Leger VS wil oplosbare elektronica in menselijk lichaam

Het leger van de Verenigde Staten krijgt er in de toekomst misschien een nieuw snufje bij: ‘vergankelijke’ elektronica. Deze elektronica is zo ontworpen dat het oplost in de omgeving waar het is ingebracht. Dit kan een glas water zijn, maar ook het menselijk lichaam. Dit hebben verschillende Amerikaanse media bekend gemaakt.

Halverwege februari zal er door de Defense Advanced Research Project Agency (DARPA), een organisatie dat valt onder het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten, een conferentie worden georganiseerd. Het hoofdthema is vergankelijke, programmeerbare elektronica.

DARPA geeft aan deze snufjes te willen maken zodat ze toegepast kunnen worden in het menselijk lichaam. Eerder werd al aangetoond dat deze snufjes gemakkelijk kunnen oplossen in water. Na ongeveer 2 minuten in het water te hebben gelegen is het meeste ervan al opgelost. Na ongeveer 2 uur is het hele apparaat verdwenen.

De techniek die achter de elektronica zit kan ervoor zorgen dat legereenheden tijdens hun werk in het buitenland gevolgd kunnen worden. De snufjes kunnen uit zichzelf oplossen als ze niet meer nodig zijn. DARPA geeft aan dat deze techniek noodzakelijk is omdat is gebleken dat veel van de door het leger gebruikte apparatuur blijft liggen na missies.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws