Kijkduur filmpjes Youtube belangrijker dan aantal views

Youtube heeft kenbaar gemaakt anders om te gaan met de waardering van filmpjes binnen hun dienst. Op dit moment worden filmpjes gewaardeerd aan de hand van het aantal keer dat er op geklikt wordt. Dit wordt aangepast door Youtube. De tijd dat iemand naar een filmpje kijkt is tegenwoordig het meest belangrijk. De manier van ordenen van zoekresultaten zal dus drastisch veranderen.

Youtube laat weten dat het de aanpassingen in de manier van waarderen maakt omdat blijkt dat het oude systeem veel misbruikt werd. Er zijn bijvoorbeeld veel filmpjes op Youtube waar een valse omschrijving en een vals screenshot bij staan. Mensen die er op klikken krijgen dus een ander filmpje te zien dan ze denken. Bij het nieuwe systeem zullen dit soort filmpjes snel zakken in de zoekresultaten omdat mensen hier vaak niet langer dan een paar seconden naar kijken alvorens weg te klikken.

Youtube heeft in het verleden ook al veranderingen gemaakt in de wijze waarop de filmpjes aanbevolen werden om te bekijken. Door deze aanpassingen bleven gebruikers gedurende een langere tijd bij een specifiek filmpje hangen. Dit systeem bleek dus te werken en wordt nu verder doorgevoerd. Mensen die een filmpje op Youtube plaatsen hebben nu ook de mogelijkheid om te kijken wat de gemiddelde kijkduur is van hun filmpje.

Bron: Telegraaf.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws