IE9 ellende

Onlangs is Microsoft gekomen met de nieuwe versie van Internet Explorer, namelijk IE9. Nou zou je denken als websitebouwer; Ah nieuwe browser van Microsoft die alles ondersteund. Nou vergeet dat maar mooi, vandaag een post van de ellende die IE9 met zich meebrengt en hoe we dit kunnen verhelpen.

CSS3 ondersteuning

Het ergste is dat de CSS3 ondersteuning gewoon niet optimaal is. Er zijn een aantal belangrijke zaken die niet werken in IE9. Waaronder border-image en text-shadow, hier vind je een complete lijst van ondersteunde CSS3 properties.

Ik vind dat we van een nieuwe browser toch mogen verwachten dat het de nieuwste technieken ondersteund, zo niet dan in elk geval de meest gebruikte en meest handige. Daarin faalt Microsoft weer eens. Microsoft heeft met haar browsers altijd achter de feiten aangelopen en zal dit denk ik ook nog wel een tijdje doen.

Hoe dan wel

Zoals jullie weten ondersteunen IE7 en IE8 ook geen CSS3, maar met CSS3PIE kun je toch een aantal belangrijke en handige properties toch laten werken. Maar nou wil het feit dus dat IE9 gewoonweg CSS3PIE niet ondersteund. Wat nu denk je?

Daar heb ik dus een oplossing voor gevonden, namelijk de Emulate functie van Internet Explorer. Zoals je ook IE8 als IE7 kon laten draaien kun je nu ook IE9 als IE8 laten draaien. Het is niet netjes, maar dan moet Microsoft maar niet zo achter de feiten aan lopen.

De code werkt als volgt:

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE8; charset=utf-8" />

Deze code moet in de direct na de <head> aangeroepen worden anders zal deze alsnog niet werken.

Internet Explorer 9 Update?

Ik hoop dat er heel snel een update zal komen voor Internet Explorer 9 die bij iedereen verplicht doorgevoerd zal worden die CSS3 wel compleet mogelijk maakt. Maar tot die tijd faalt Microsoft weer eens gigantisch heel jammer hoor…

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws