ICT-markt in Nederland groeit in 2013

De ICT-markt in Nederland lijkt weer te groeien. De verwachtingen zijn positief, met name door de toename van de uitgaven aan software door consumenten en organisaties. De brancheorganisatie Nederland ICT heeft dit bekend gemaakt.

In 2012 was het totale aantal uitgaven op het gebied van ICT verminderd met een half procent. Toch verwachten experts voor dit jaar een kleine stijging van 0,3 procent. Met name de verkoop van software is vorig jaar relatief sterk gegroeid. De verwachting is dat die trend dit jaar door zal zetten.

De stijging van de softwareverkoop van vorig jaar is te verklaren door het grote aantal verkochte apps voor tablets en smartphones. De ICT-branche heeft, afgaande op de verkoopcijfers, weinig hinder van de negatieve gevolgen van de recessie, aldus Nederland ICT. Hardware & kantoortechnologie en de dienstverlenende sector hebben wel een flinke deuk opgelopen door de economische malaise. Verwacht wordt dat dit ook nog is terug te zien in 2013. Het ziet er dus naar uit dat met name de softwaremarkt het aankomend jaar goed zal blijven doen. Consumenten blijven er geld aan uit geven. De algehele economie is echter in een groot dal beland.

Toch blijft Nederland ICT positief. Volgens de organisatie heeft onder andere de toename in het gebruik van mobiele apparatuur een positieve invloed op de verkoopcijfers.  Mocht de verwachting blijken te kloppen dan zal de ICT-markt het aankomend jaar beter doen dan de Nederlandse economie in het algemeen. Afgaande op de meest recente berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) zal de Nederlandse economie in 2013 afnemen met een half procent.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws