Google wil voor het einde van 2013 fysieke winkels openen

Technologiegigant Google is van plan om net als concurrenten Apple en Microsoft eigen winkels te openen op fysieke locaties. Dit heeft het gadgetblog 9to5google.com laten weten op hun website.

De winkels van Google zullen verschillende producten verkopen uit eigen productie. Dit zijn items waar ze aan gewerkt hebben of waar het bedrijf in het verleden software voor ontwikkeld heeft. Dit kunnen producten als smartphones, tablets en Chromebooks zijn, maar er wordt hoogstwaarschijnlijk ook verkoopruimte gereserveerd voor de Project Glass-bril van Google. Gebruikers kunnen met deze bril realtime informatie ontvangen over hun omgeving.

Deze bril zou aan de basis liggen van het idee voor de fysieke winkels. Om de Project Glass-bril echt te kunnen verkopen, moeten gebruikers de kans krijgen om de bril in fysieke omstandigheden te testen onder begeleiding van een daarvoor opgeleid persoon. De beste manier om aan deze voorwaarden te voldoen is om fysieke winkels te openen met gespecialiseerd personeel, aldus Google.

Daarnaast zullen de winkels gebruikt worden om andere producten van Google te promoten, waaronder grote projecten zoals de zelfrijdende auto van Google. Volgens insiders zullen de eerste winkels in 2013 hun deuren voor het grote publiek openen.

Bron: Telegraaf.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws