Google: smartphones werken verzwakkend

Technologiegigant Google heeft in een presentatie in Long Beach in de Verenigde Staten laten weten dat smartphones verzwakkend werken. Google probeert hier iets op te verzinnen en is bijvoorbeeld met de augmented reality bril Project Glass gekomen, aldus Sergey Brin, een van de oprichters van Google.

Brin geeft aan dat smartphones gebruikers afschermen van de ‘echte wereld’. Mensen staan slechts over een glasplaatje te wrijven. Dat voelt volgens de medeoprichter ‘verzwakkend’. Google geeft aan dat hun nieuwe bril, Project Glas, mensen minder afgeschermd van de buitenwereld maakt. Dit komt omdat de bril verschillende soorten informatie over de omgeving in real time doorgeeft aan de gebruiker.

Mensen die door de Project Glass bril kijken zien direct informatie over de buitenwereld. Dit kan informatie zijn over panden, winkels, het weer, routeplanning en veel meer. Daarnaast kan de gebruiker door middel van korte commando’s de bril via taal aansturen. Ook kan de bril direct foto’s of video’s maken als de gebruiker dat wenst.

Google geeft toe dat het een misstap is geweest om in eerdere modellen van de bril geen camera in te bouwen. De fabrikant vindt dat mensen juist mooie momenten vaak missen omdat ze eerst hun telefoon erbij moeten pakken. Met de bril kan elk moment direct worden vastgelegd.

De bril moet tegen oktober 2013 in de winkels liggen. Ontwikkelaars hebben nu al de mogelijkheid om een bril aan te schaffen voor 1500 dollar. De gewone consument zal er minder aan hoeven uitgeven volgens Google, hoewel een precies bedrag op dit moment nog onbekend is. Google verwacht dat miljoenen mensen de bril zullen kopen.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws