Facebook verwelkomt miljardste lid

Facebook groeit voorlopig nog onvoorwaardelijk door;  afgelopen donderdag verwelkomde Facebook haar 1 miljardste lid. Dat wil zeggen dat één op de zeven mensen op onze aardbol  lid is van het sociaal netwerk.

Gek om te bedenken dat Facebook nog niet eens zo lang bestaat. Het werd namelijk mede-opgericht in februari 2004 door Harvard-student Mark Zuckerberg. Aanvankelijk was het sociaal netwerk enkel bedoeld voor Harvard studenten waar hij destijds studeerde. Het werd echter zo’n groot succes dat 2,5 jaar later iedereen van 13 jaar en ouder lid kon worden van het sociaal netwerk en vanaf dat moment ging het razendsnel. Slechts twee jaar geleden, in 2010, bereikte Facebook nog de mijlpaal van maar liefst 500 miljoen leden. vier Oktober 2012 maakte het bedrijf bekend dat zij hun miljardste actieve lid hebben verwelkomd.  Een actief lid voldoet aan de eisen door minstens eens per maand in te loggen op het sociaal netwerk.

Alle leden van Facebook zijn samen goed voor zo’n 219 miljard  geüploade foto’s, maar liefst 1,13 biljoen ‘likes’ en ruim 140 miljard verbonden vriendschappen. De gebruikers  zijn niet alleen actief op de reguliere site van Facebook, van de miljoen gebruikers maakt ruim 60% gebruik van de mobiele versie of een applicatie.

Dat Facebook wereldwijd opereert  is wel uit de volgende cijfers af te leiden:
Azië telt de meeste gebruikers met ruim 258 miljoen leden. Europa volgt met een aantal van 248 miljoen actieve gebruikers. Noord-Amerika is goed voor 238 leden en Zuid-Amerika voor 135 miljoen Facebook gebruikers. Afrika kent 48 miljoen gebruikers en als laatste volgt Australië met maar liefst 15 miljoen leden. De Nederlandse versie van Facebook is pas sinds 2008 in gebruik en heeft sindsdien al zo’n 7,3 leden vergaard.

Mede door het grote succes besloot Facebook in mei naar de beurs te gaan, echter begon het succes vanaf dit moment aan een keerzijde. De beurswaarde van Facebook is in een razendsnel tempo gekelderd. Nadat Facebook bekend maakte dat ze de mijlpaal van één miljard leden hadden bereikt, sloot het bedrijf de dag positief af want het aandeel van Facebook steeg met maar liefst 1%. Ondanks de eerdere slechte resultaten op de beurs is mede-oprichter van het sociaal netwerk “bijzonder trots op de prestaties van het Facebook team en streven ze ernaar om ook de rest van de wereld te veroveren. ” aldus Mark Zuckerberg.

Bron: nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws