Facebook onthult nieuwe zoekmachine

Facebook heeft door middel van een presentatie tijdens een evenement laten weten dat het een nieuwe techniek toe gaat passen, waarmee gebruikers kunnen zoeken: Facebook Graph Search. Met de nieuwe techniek wordt het voor leden gemakkelijk om kenmerken van contactpersonen op te zoeken.

De bedenker van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft het nieuwe systeem onthuld. Door middel van nieuwe technieken kunnen Facebookgebruikers op een ‘normale’ manier vragen stellen waar dan door de computer razendsnel antwoord op wordt gegeven, aldus Facebook. Er wordt niet uitsluitend gebruik gemaakt van specifieke zoektermen, de zoekmachine is in staat om volledige zinnen te verwerken.

Facebook laat weten dat mensen kunnen vragen naar oude foto’s van vrienden op Facebook, of bijvoorbeeld vrienden uit een bepaalde stad. Door het instellen van verschillende kenmerken wordt een selectie gemaakt van de zoekresultaten. De filters bevatten onder andere leeftijd, geslacht, woonplaats en dergelijke. Dit kan ook worden ingesteld voor de foto’s.

De nieuwe methode doorzoekt accounts van ongeveer 1 miljard leden. Volgens Facebook is het voornaamste doel om de privacy van haar leden te waarborgen. Een tiende van de gehele processorcapaciteit van de social networking site gaat naar het bewaken van de privacy, aldus Facebook.

Op dit moment bestaat Graph Search alleen nog maar in een proefversie. Een volledige uitrol zal later plaatsvinden. Facebook heeft ook laten weten de samenwerking met zoekmachine Bing uitgebreid te hebben. Zoekresultaten van Bing komen eerder tevoorschijn dan zoekresultaten van andere zoekmachines.

Bron: Tweakers.net

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws