Elektronische hotelkamersloten gehackt

De politie in Amerika heeft een arrestatie verricht op een man die in verband wordt gebracht met een aantal inbraken in verschillende hotelkamers. In de Texaanse stad Houston is de man aangehouden. De man kon de hotelkamers betreden door het hacken van de elektronische sloten.

De 27-jarige Matthew Allen Cook is tegen de lamp gelopen toen hij probeerde een laptop die hij had gestolen te verkopen aan een zogeheten ‘pawnshop’. Zo laat Forbes weten.

De politie verdenkt de man ervan dat hij ook betrokken is bij andere inbraken in hotel waaruit de laptop is ontvreemd. De politie meent dat hij doormiddel van technische snufjes de sloten van het Hyatt hotel in Houston heeft weten te kraken. Het hotel heeft op alle kamerdeuren zogenaamde Onity-sloten geïnstalleerd. Bezoekers kunnen elektronische sloten doormiddel van een pasje of code openen. Ongeveer een half jaar geleden is al bekend geworden dat deze specifieke sloten bijzonder gemakkelijk te openen zijn, met hardware en software van ongeveer 50 dollar.

Het slechte nieuws is dat deze sloten niet alleen in het Hyatt hotel zijn aangebracht. Er wordt geschat dat ongeveer vier miljoen kamers in hotels over de hele wereld zijn voorzien van een dergelijk sluitingsmechanisme. De fabrikant van dit type sloten heeft laten weten dat in alle nieuwe modellen de beveiligingslekken zijn gedicht. De fabrikant geeft desalniettemin aan dat alle reeds geïnstalleerde modellen niet kosteloos vervangen zullen worden voor een nieuwer type.

Bron: Telegraaf.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws