Eetbaar iPhone-hoesje van crackers

In Japan zijn sinds kort speciale beschermhoesjes voor de iPhone 5 op de markt gebracht. De hoesjes hebben een wel heel opvallend uiterlijk die tijdens een ramp als voedselbron gebruikt kan worden: het is gemaakt van rijstcrackers.

Om het hoesje gaaf te houden is wel wat oplettendheid vereist, het breekt vrij snel doormidden. Toch is de uitvinding een hele vonds vinden veel Japanners. De Survival Senbei iPhone Case is volledig opgebouwd uit getoaste bruine rijst en zout. De naam Senbei komt van een traditioneel Japans tussendoortje die vooral onder het oudere gedeelte van de Japanse bevolking geliefd is.

Producent Mariko-san laat weten dat het uiterst lastig is om de hoes in gave staat te houden. Door de opbouw van het product scheurt of breekt het namelijk gemakkelijk. Zo gemakkelijk zelfs, dat Mariko-san maar 3 hoesjes per dag kan produceren. Om frustraties te voorkomen bij gebruikers heeft Mariko-san op de website aangegeven wat de kans op breken is bij bepaald gebruik.

In bijna een tiende van de gevallen is de hoes al beschadigd tijdens het vervoer. In driekwart van de gevallen zal het hoesje breken tijdens het omschuiven om de telefoon. Als het hoesje toch op een juiste manier geplaatst is dan is de kans dat het breekt terwijl er vrienden in de buurt zijn meer dan 80 procent. Daarnaast zorgt een te luid volume uit de speakers op de telefoon er ook voor dat het hoesje breekt. In de helft van de gevallen breekt het hoesje als de telefoon met een computer wordt verbonden. Als je de telefoon met hoesje en al in je broekzak steekt is de kans op schade zelfs 90 procent. Als je de hoes laat vallen is de schade helemaal niet meer te overzien: In een uitzonderlijke 120 procent van de gevallen breekt het, aldus de website van Mariko-san.

De fabrikant laat echter niet weten wat de gevolgen zijn bij een daadwerkelijke ramp. Of de hoes dus heel blijft tijdens een aardbeving of wanneer het doorweekt is met zeewater valt nog te bezien.

Bron: Telegraaf.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws