Computer besturen door beweging is mogelijk

In het voorjaar van dit jaar start Leap Motion met de verstrekking van een soort hardware waarmee computers met besturingssystemen van Microsoft of Apple door middel van bewegingen bestuurd kunnen worden. Dit heeft Leap Motion vandaag laten weten.

De eerste zendingen zullen al 13 mei verstuurd worden. Een week later is de hardware ook te koop bij het Amerikaanse bedrijf Best Buy. Leap Motion zal nieuwe bestellingen vanaf dat moment ook blijven accepteren. Hieronder vallen ook bestellingen die gemaakt worden vanuit landen elders op de wereld.

De ontwikkelde hardware is niet groter dan een doosje lucifers en kan gelinkt worden aan een computer. Hierdoor worden gegevens omtrent beweging verzonden, vergelijkbaar zoals de Kinect van Microsoft’s Xbox. Er wordt verwacht dat tegen het einde van 2013 ook andere pc’s, van onder andere Dell, voorzien zullen worden met de Leap Motion technologie. Het doosje kost in de losse verkoop ongeveer 80 Amerikaanse dollar.

De techniek kan worden verbonden aan Windows 7 en 8, Mac OS X 10.7 en Mac OS X 10.8. Daarnaast is er een webshop geopend waar apps gekocht kunnen worden. Deze winkel heet Airspace. Alle apps die worden aangeboden zijn zo geconfigureerd dat ze bewegingsgegevens kunnen verwerken. Op dit moment kunnen apps gedownload worden in de categorie spellen, muziek en educatie. Ook zijn er apps verkrijgbaar die ingezet kunnen worden bij ontwerptaken.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws