Communicatie binnen Benelux wordt goedkoper

Communicatie tussen inwoners van de Benelux moet goedkoper worden. Dit heeft de adjunct-generaal van de Benelux-Unie, Luc Willems, aangekondigd in het Belgische radioprogramma De Ochtend. Om deze uitspraak kracht bij te zetten wordt het voor inwoners van de Benelux goedkoper om onderling te bellen.

De bedoeling is om communicatie te stimuleren. Er kan in de nieuwe situatie bijvoorbeeld van Brussel naar Den Haag gebeld worden voor lokaal tarief. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Gehoopt wordt op meer telefoonverkeer tussen Belgie, Nederland en Luxemburg.

Het onderlinge samenwerkingsverband tussen de drien landen zal aankomend jaar uitzoeken of er een basis is voor een markt voor telefonie op deze schaal. De adjunct-generaal van de Benelux-Unie laat weten dat er volgend jaar gekeken wordt of er wat betreft het gsm-verkeer binnen de Benelux naar een grote telecomzone gegaan kan worden. Er moet dan een lokaal tarief gaan gelden binnen deze landen.

In 2008 zijn er in De Tweede Kamer al vragen geweest vanuit kamerleden. Ze vroegen toen om een experiment met een lokaal tarief. Het lijkt erop dat aan hun verzoek gehoor is gegeven en dat het op relatief korte termijn werkelijkheid zal worden.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws