Bing opent aanval op Google

Zoekmachine Bing laat in een bericht weten dat gebruikers moeten oppassen voor de Shopping dienst van Google. Bing stelt dat Google slechts betaalde zoekresultaten laat zien.

De zoekmachine van Microsoft laat verder weten dat er een nieuwe website online is: Scroogled.com. Deze site moet mensen bewaren voor de praktijken van Google in het tabblad Shopping. Mensen die cadeaus willen kopen voor de feestdagen kunnen dat maar beter bij Microsoft Products doen, aldus de zoekmachine.

Een tijd geleden heeft Google de switch gemaakt van een oud naar een nieuw model voor winkelresultaten. Hierin worden aan gebruikers alleen nog maar resultaten getoond die betaald zijn. Volgens Google is dit een goede manier om mensen meteen aan de juiste producten of diensten te koppelen. Tegenstanders van het beleid zien het als een slinkse verkooptruc. De relevantie is op die manier niet meer lijdend in de rangschikking van de zoekresultaten. Alleen de hoogte van het geldbedrag wat er voor is betaald.

Google is echter van mening dat de Shopping tabbladen juist handig zijn voor de gemiddelde gebruiker, die op zoek is naar een specifiek product en die online willen aanschaffen. Bovendien stelt het ze in staat om producten direct te vergelijken.

In het verleden heeft Microsoft Google via verschillende wegen ook al openlijk aangevallen. Zo heeft Microsoft de e-maildienst Gmail vergeleken met een postbode die al je post leest. Ook heeft Microsoft in het verleden Google Apps met een gladde advertentieverkoper die bijbeunt als Office-maker vergeleken.

Bron: Webwereld.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws