Apparaat verspreidt geurtjes tijdens gamen

Een bedrijf uit de Verenigde Staten heeft op de grote gadgetbeurs CES in Las Vegas Nevada een item onthuld dat tijdens het spelen van een game verschillende geuren vrij kan geven. Dit zorgt dat de gamer een nog completere game-ervaring krijgt.

Het Amerikaanse bedrijf Sensory Acumen heeft op de beurs het apparaat genaamd GameSkunk gepresenteerd. Het is een stukje techniek dat ervoor zorgt dat 30.000 luchtjes richting de neus van de gamer gaan tijdens het spelen. Twee jaar geleden heeft het bedrijf al laten weten bezig te zijn met het ontwikkelen van deze techniek en nu is dan een eerste prototype getoond aan het grote publiek.

De uitvinding gaat ervoor zorgen dat de gamer een intensere game-ervaring krijgt door bijvoorbeeld de geur van verbrand rubber tijdens een formule-1 game of de geur van kruitdampen tijdens een heftig potje knallen. Op dit moment is er nog geen enkel spel beschikbaar dat deze functie ondersteund. Sensory Acumen geeft aan ook nog geen namen te kunnen noemen van spellen waarbij deze functie wel beschikbaar zal zijn. Ook is het op dit moment nog gissen naar de systemen waarop de GameSkunk zal gaan draaien.

Verder heeft het bedrijf aangegeven dat het nog onduidelijk is wanneer de gadget in de winkel zal liggen en hoe duur het speeltje zal zijn. De producent heeft al wel kenbaar gemaakt dat de techniek die gebruikt wordt in de GameSkunk ook toegepast zal worden in de zorg als manier om mensen met posttraumatische stressstoornis (PTSS) te helpen om van deze stoornis af te komen.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws