50 miljoen euro gereserveerd voor 5G-netwerk

Er is 50 miljoen euro gereserveerd voor het ontwikkelen van de 5G-techniek. Dit heeft Eurocommissaris Neelie Kroes vandaag bekend gemaakt in een persbericht.

Dit bedrag, in de vorm van subsidie voor extra onderzoek, zal worden uitgespreid over verschillende projecten in Europese landen. Kroes geeft aan dat de doelstelling is om in 2020 een functioneel 5G-netwerk tot de beschikken te hebben.

De Eurocommissaris geeft verder aan dat Europa op dit moment de financiële middelen en de drive heeft om 5G succesvol te laten functioneren. Kroes laat weten dat Europa zich meer uitgesproken zal opstellen als het technologische ontwikkelingen betreft. Europa moet voorop lopen in de ontwikkeling van een goed werkend 5G-netwerk. Volgens Kroes is het opzetten van 5G een ideale mogelijkheid om als Nederland koploper te worden op technologisch gebied.

Telecombedrijf KPN is in Nederland gestart met het uitzetten van een 4G-netwerk. Toch is dat op dit moment niet in alle delen van Nederland beschikbaar voor de consument. De overgang van 3G naar 3G brengt met name een verbetering in de verbindingssnelheid van mobiel internet met zich mee. De toegevoegde waarde van 5G is op dit moment nog niet bekend. Er is in ieder geval nog genoeg ruimte voor verbetering op het gebied van snelheid, veiligheid en stabiliteit van het netwerk.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws