1.000.000.000 tablets en smartphones in 2013

Geschat wordt dat in 2013 meer dan 1.2 miljard smartphones en tablets over de toonbank zullen gaan. Dit heeft Techcrunch naar aanleiding van onderzoek door onderzoeksbureau Gartner bekend gemaakt.

Gartner laat weten te verwachten dat het totale verkoopcijfer van smartphones voor dit jaar op 821 miljoen komt te liggen. Dit is bijna driekwart van de gehele verkoop van mobiele toestellen. Het feit dat er meer tablets worden verkocht is gemakkelijk te verklaren. Het aantal zakelijke gebruikers blijft toenemen. Zo wordt een toename van 40 miljoen tablets in de zakelijke markt verwacht tegen 2016. Gartner laat weten dat organisaties normaal wat terughoudend zijn met het adopteren van nieuwe technologieën, maar de tablets graag willen gebruiken.

Verder blijkt dat veel organisaties hun communicatiestrategie moeten veranderen. Dit komt doordat meer personeel gebruik maakt van smartphones. Dit zal het gebruik van de computer echter niet volledig van de troon stoten. De PC blijft nog steeds de favoriet. Het nieuwe besturingssysteem Windows 8 zal naar verwachting op de derde plek komen op de zakelijke tabletmarkt. iOS en Android blijven respectievelijk nummer 1 en 2.

Android zal volgens Gartner sterk gaan groeien. In Europa en de VS zal meer dan de helft van de zakelijke gebruikers dan in het bezit zijn van een Androidsysteem. Door aanwezigheid van Android en iOs blijft Blackberryfabrikant RIM in een benarde positie. Hun aandeel in de smartphonemarkt blijft vooralsnog klein.

Bron: Nu.nl

 

Vorige Portfolio item

Meer nieuws items

Vorige Portfolio item

Nieuws