Linkbuilding

Linkbuilding steeds grotere factor van importantie voor zoekmachines

Linkbuilding slaat momenteel enorm aan. Het kan zijn dat uw site structuurmatig gezien prima in orde is en dat er genoeg uniek contact wordt gepresenteerd en dat de site toch niet wordt getraceerd door Google. In dat geval biedt Linkbuilding uitkomst. Dit middel kan net de benodigde duw in de rug zijn, waardoor uw website nog beter wordt opgemerkt door Google.

Volgens schattingen heeft Linkbuilding circa vijftig procent invloed op de rating van de resultaten. Afgezien van de interne peilers die moeten leiden tot een goed vindbare website, is de positie van een site voor vijftig procent afhankelijk van externe peilers, oftewel: de hoeveelheid links die bezoekers op uw website doen belanden. Het systeem dat de hoeveelheid links naar uw site kan doen toenemen, heet linkbuilding.

Link building, ook wel ‘linkopbouw’ geheten, is het binnenhalen van inkomende links vanaf andere webpagina’s (die zijn omgedoopt in backlinks of inlinks) naar een site. De bedoeling daarvan is de populariteit van de site te vergroten ten opzichte van andere sites die dezelfde materie behandelen. Hetgeen betekent dat de site beter wordt gevonden door Google, middels voor de betreffende website van belang zijnde zoektermen. Wees gewaarschuwd voor linkbuilding software, waarmee je bepaalde links aan kunt schaffen. SEO linkbuilding moet handmatig worden gecoördineerd om zodoende het optimale rendement te halen uit de te plaatsen links.

Wanneer u duizend links naar uw website automatisch actief maakt (zoals dat wordt aanbevolen in diverse Linkbuilding software pakketten) is de kans levensgroot aanwezig dat dit niet zijn vruchten afwerpt, maar juist schadelijk is voor uw wens om gevonden te worden. Het is wellicht goed te beseffen dat u tientallen effectieve links nodig heeft om het effect van één spam link weg te poetsen. Wij raden u daarom aan nooit te linkbuilden met behulp van automatisch te plaatsen links. Een kleine oneffenheid  kan uw vindkansen ruïneren.

Webton heeft een goede linkbuilding tool die ervoor zorgt dat u beter wordt opgemerkt door Google. Wij nodigen u uit eens langs te komen voor een vrijblijvende afspraak. Met een van onze mensen kunt u dan praten en vragen stellen over een linkbuilding strategie. Webton staat bekend als de linkbuilding expert.

Diensten