Sextoys online. Die twee woorden zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wanneer je geïnteresseerd bent in seksspeeltjes dan zul je ze niet al te snel in een gewone winkel gaan halen. Veel mensen schamen zich enigszins voor zo een interesse en vinden het veel fijner om anoniem iets aan te schaffen. Op het World Wide Web is dat een mogelijkheid. Althans: al je gegevens worden opgeslagen, en het is niet altijd zeker dat er discreet met die data omgegaan wordt (kennis is immers macht en macht levert geld op), maar je directe omgeving komt niet te weten dat je sextoys online koopt. Je krijgt de producten thuisgestuurd in een hele neutrale doos, zodat je buurman geen idee heeft van wat je hebt gekocht als hij het pakketje voor je in ontvangst neemt. Je hoeft de straat niet op om bij een sekswinkel naar binnen te lopen, dus je komt ook niet in diezelfde straat je schoonmoeder of de kleuterjuf van je kind tegen. en waarom is dat zo belangrijk? Waarom is het van zo’n groot belang dat die mensen die je kennen niet weten dat sextoys kopen ook bij jou hoort? Omdat er eigenlijk nog steeds een taboe ligt op alles wat met genieten van seks te maken heeft. Ja natuurlijk, we leven in een ontzettend geseksualiseerde omgeving. Om de haverklap zie je een halfnaakt meisje op de tv, en er wordt ontzettend veel over seks gesproken. Maar over het algemeen praten mensen met een grote mond over hypothetische seksuele escapades, ze hebben het niet serieus over seks. Sextoys online kopen heeft daar wel iets mee te maken, me serieus met seks bezig zijn. er is niets hypothetisch aan in ieder geval.

Sextoys online kopen

De anonimiteit van online aankopen doen is dus heel voordelig voor de taboegevoelige sextoy koper. Maar zijn er nog meer voordelen te ontdekken aan het aanschaffen van producten via webshops? Jazeker, en die kunnen we allemaal noemen. Ten eerste is het gemak wel erg groot: vanuit je luie stoel met een paar muisklikken iets bestellen dat een dag of twee later bij je thuis wordt bezorgd. Je hoeft er niet eens voor op te staan! dat is iets waar we fan van zijn. Maar ook is er via het internet vaak ontzettend veel keus. Sextoys kopen kun je daarom het beste online doen: enorme hoeveelheden producten staan voor je klaar: je bekijkt er wat foto’s van en maakt je keus. Het aanbod is oneindig, lijkt het wel. In de derde plaats is het vaak een stuk goedkoper om een product via het web aan te schaffen, dan wanneer je hetzelfde ding koopt in een reguliere winkel: dat geldt ook voor sextoys online. Waarom? Omdat de webshops gewoon veel minder kosten hebben dan traditionele zaken. Ze hoeven geen duur pand te huren in het centrum van een grote stad, ze hoeven minder personeel in te huren om in discussie te gaan met klanten, en ze hoeven ook een minder hoge gas-, water- en lichtrekening te betalen. Een goede opslagruimte en een laptop, en eigenlijk ben je al klaar met je online winkel! Het is dan ook logisch dat de prijzen op een webshop iets minder hoog zijn dan die in het centrum van Amsterdam. Ook is er ontzettend veel concurrentie op het web: als klant maakt het je immers niet veel uit van waar uit Nederland je sextoys online koopt. Ook door die moordende concurrentie blijven de prijzen vaak laag.

Uit welke sextoys online gekozen kan worden

Zoals gezegd is het aanbod en de diversiteit van het aanbod in sextoys, online ontzettend groot. Waar moet je dan precies beginnen? Wat te bestellen als je nog nooit gebruik hebt gemaakt van sextoys? Online is het misschien nog wel moeilijker kiezen dan in een reguliere winkel: er is nog veel meer keuze. Er zijn een aantal hoofdcategorieën waar je uit kan kiezen:

Als je het zo ziet valt het nog wel mee met de keuze, maar wanneer je sextoys online wilt kopen zul je zien dat achter deze hoofdcategorieën vele andere categorietjes vandaan komen. Wat voor soort vibrator moet je hebben? Een g-spot vibrator? Een klassieke? Of eentje die lijkt op een real-life piemel? Je weet begrijpelijk genoeg niet waar je moet beginnen. Je kunt wat dingen uitproberen, dat is altijd een goed idee. Er zitten best veel speeltjes bij die niet duur zijn, dus er gaat niet heel veel mis als je ze bestelt en ze toch niet zo goed blijken te werken voor jou. Wat wel aan te raden is in het begin: let op het formaat van de sextoys: online heb je daar minder een beeld bij dan wanneer je het apparaat voor je hebt. Als je nog twijfelt over of je sextoys online wilt kopen, dan kun je het er eens over hebben met vriendinnen. Er zitten vast een aantal mensen in jouw vriendengroep die sextoys online afstruinen, maar die dat niet zo snel zullen delen. Neem zelf de eerste stap naar openheid over dit soort dingen en vraag of sextoys online aanschaffen wel eens gebeurd is bij een van hen, Wedden dat er iemand open is over haar aankopen? Natuurlijk is het wel spannend om zoiets te vragen, maar je geeft daardoor zelf al aan dat sextoys online kopen niks is om je voor te schamen.