Als je ergens reclame voor wilt maken, kun je dit het beste doen door zo vaak mogelijk op zoveel mogelijk verschillende plekken te laten zien wat je wilt laten zien. Ik heb vorig jaar een gala georganiseerd, wat een initiatief was van negen verschillende studieverenigingen die allemaal te klein waren om een eigen gala te kunnen organiseren voor de leden. Door samen een groot feest neer te zetten, kon iedereen genieten van een gala op een mooie locatie tegen een goede prijs. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen wisten van het gala en er zoveel mogelijk bezoekers te laten komen, moesten we er natuurlijk voor zorgen dat iedereen kon zien waar en wanneer het gala was en wat de kosten waren. Om dit te bereiken hebben we een bedrijf ingeschakeld, dat posters en flyers drukken kan voor zulke doeleinden. Omdat we uiteindelijk een groot gala hebben neergezet waar honderden mensen op af kwamen en wat een enorm succes was, wil ik graag mijn ervaringen delen en ervoor zorgen dat andere mensen er op dezelfde manier voor kunnen zorgen dat een bedrijf, goed doel of evenement zoveel mogelijk bezoekers en klanten krijgt zodat het zo succesvol mogelijk wordt. Vooral de flyers drukken laten was in ons geval een groot succes, omdat je hier veel mensen mee bereikt op een relatief gemakkelijke en goedkope manier. Flyers drukken is helemaal niet zoveel werk, als je het op een goede manier aanpakt, een leuk ontwerp maakt en de flyers drukken laat door een professioneel bedrijf.

Flyers drukken laten

De eerste stap die je moet ondernemen als je flyers drukken wilt is een budget vaststellen, wat je wilt uitgeven aan de reclame. Als je alleen flyers drukken wilt, kun je het beste eerst even kijken wat de gemiddelde kosten hiervan zijn. Je moet goed nadenken over de hoeveelheid die je nodig denkt te hebben. Als je ook andere producten wilt laten maken, zoals posters, is het verstandig om een bedrijf te zoeken dat beide kan maken. Dit scheelt meestal in de productie- en verzendkosten. Daarna moet je een goed bedrijf zoeken, die de flyers voor je drukken kan. Je kunt het beste beginnen met ‘flyers drukken’ of ‘flyers drukken laten’ intypen in een zoekmachine. Wij hebben de flyers en posters laten drukken door Slimdruk.nl, een bedrijf dat hele mooie producten aflevert voor een hele goede prijs. Als je een bedrijf hebt gevonden, moet je gaan bedenken wat je precies wilt: wil je grote flyers of kleine, wil je dat het papier van stevige kwaliteit is of maakt dit niet zoveel uit en vind je het belangrijker dat je zoveel mogelijk flyers drukken kunt voor je budget? Als je al deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, kun je de bestelling gaan plaatsen. Je begint met het kiezen van een product: in dit geval flyers. Daarna ga je de specifieke wensen aangeven: de precieze afmetingen, kwaliteit van het papier, afwerking en kleursoorten. Als je dit allemaal hebt ingevuld, kun je doorgaan met het uploaden van je bestand. Wij hebben hetzelfde bestand gebruikt voor de posters en de flyers, zodat we al onze energie in het maken van één mooi ontwerp konden steken. Dit was erg gemakkelijk en we hoefden het bestand ook maar één keer te uploaden. Als je dit allemaal hebt gedaan, hoef je alleen de bestelling nog maar te bevestigen en de betaling te doen. Dit is allemaal heel makkelijk en snel en je bent met het hele proces heel snel klaar. Je krijgt bovendien een indicatie van wanneer de bestelling wordt geleverd, zodat je weet waar je aan toe bent en wanneer je kunt beginnen met flyeren.

Slimdruk.nl, voor al je promotiemateriaal

We waren erg tevreden over de posters en flyers, die Slimdruk.nl voor ons gemaakt heeft. De kwaliteit was erg hoog en het werd eerder geleverd dan we verwacht hadden en dan ons was verteld. Hierdoor konden we nog langer reclame maken dan we hadden ingeschat van tevoren en dit was een fijne bijkomstigheid. We hadden niet gedacht, dat je zo gemakkelijk flyers drukken kon en dat je er zelf zo weinig werk van had, als je een professioneel bedrijf inschakelt. Het leukste van het hele proces was natuurlijk dat we de flyers mochten gaan verspreiden. We hebben iedere gelegenheid aangegrepen om met zijn allen de kroeg in te duiken om reclame te maken en zoveel mogelijk mensen over te halen om naar het gala te komen. We hebben alle universiteitsgebouwen vol gehangen met posters en flyers en bij de deuren de flyers uitgedeeld. We zijn bij colleges en activiteiten van de verenigingen langs gegaan om iedereen ervan te overtuigen om te komen en hebben uiteindelijk een prachtig gala neergezet waar we erg trots op waren. Tijdens het proces merkten we al dat we veel resultaat boekten met onze reclameacties, maar ook later bleek dat de flyers drukken een groot succes geweest is. Veel mensen hebben de flyers mee naar huis genomen en opgehangen in hun kamers. Ook hadden veel studenten de flyers in hun tas of tussen een boek gedaan, zodat ze deze later nog een aantal keren tegenkwamen. Op deze manier word je er aan herinnerd en ga je het in je achterhoofd meenemen, zodat als later iemand aan je vraagt of je ook mee gaat naar het gala, je er al over nagedacht hebt en sneller ja zegt. Ik kan het flyers drukken laten door Slimdruk.nl dus aan iedereen aanraden!